Traumaverwerking bij Psycholoog Amstelveen

Als het verleden de kop op steekt

Je hebt iets vreselijks meegemaakt, of gezien dat er iets ergs gebeurde. Na die gebeurtenis heb je er last van gehad, je hebt er over gepraat, gedaan wat je kon om het te vergeten. En op een dag ging je weer verder, het leven gaat door. Een hele tijd is er niks aan de hand. Dat kan maanden zijn, maar ook jaren. En dan ineens, misschien zelfs zonder dat je snapt waarom, komt het weer terug in je leven. De situatie van toen: je herbeleeft het, je bent er mee bezig, ook al wil je dit niet. Er gebeurt in korte tijd veel met je, je krijgt nachtmerries, je slaapt slecht, bent prikkelbaar of je valt ineens uit tegen iemand.

Wat is er aan de hand?

Wel, het trauma is nog niet afgerond. Je bent wel verder gegaan destijds, maar het trauma is blijven hangen. En zulke grote, indrukwekkende gebeurtenissen hebben tijd en aandacht nodig om een plek te krijgen. Gelukkig zijn er hele duidelijke, goede methoden om je trauma te verwerken.

Contact

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of stuur even een mailtje naar praktijk Psycholoog Amstelveen.