Relatietherapie Amstelveen

Als het in je relatie niet goed gaat, dan raakt je energie op. Je sleurt jezelf door de dag heen. Je gaat dingen vermijden; moeilijke onderwerpen, elkaar en je eigen gevoelens. Je krijgt het gevoel dat het nooit meer goed gaat komen en vergeet volledig hoe mooi het ooit was.

Niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zijn in patronen beland waar jullie niet uit weten te breken. Het gesprek dat jullie, in woorden en daden voeren, is zo vaak herhaald (‘daar gáán we weer’) dat de uitkomst eigenlijk al bekend is. Met relatietherapie in Amstelveen en Badhoevedorp krijgen de jullie hulp om die patronen te doorbreken, open te staan voor elkaars gevoelens, emoties en wensen; om elkaar echt weer te zien. Trouwens, ook als het goed gaat!

Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet alleen om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen. Om elkaar nóg beter te begrijpen.

Schrik niet

Je denkt dat je elkaar door en door kent, dat je alles van elkaar weet. Maar dat is niet zo; in reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn. Relatietherapie is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan even op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan een ervaren relatietherapeut bij jou in de buurt.

Contact Relatietherapeut Amstelveen
Wil je meer weten over relatietherapie? Neem dan contact op. Mijn collega’s Merijn de Bruin en Sonja Tielman zijn gespecialiseerd in relatietherapie en kunnen jullie goed helpen.