Over Psychologen Amstelveen

Moet ik nou naar een psycholoog?

Veel mensen met klachten en problemen vragen het zich af. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig: zodra je jezelf die vraag stelt is het nuttig eens bij een psycholoog langs te gaan, of contact op te nemen met je huisarts.

Maar ook lastig

Het is wel begrijpelijk dat je aarzelt. Veel mensen doen dat. Je vraagt je af of jij met jouw gevoelens, emoties of gedrag wel echt een probleem hebt. Omdat je niet weet hoe een ander zich van binnen voelt. En daar gaat het nu net om. Jij bent de enige meetlat waarmee je jouw kwaliteit van leven kunt beoordelen. En daarom heeft jouw innerlijk altijd gelijk. En als je vast zit, zit je vast. Als je pijn hebt, heb je pijn. En als dat zo is, dan moet je er wat aan gaan doen. Niet alleen, maar samen met een psycholoog. We willen je op het hart drukken niet te lang rond te lopen met de twijfel of je wel naar een psycholoog moet.

Ga

Want een innerlijke klacht is hetzelfde als eentje aan de buitenkant: als je er niks aan doet gaat het van kwaad tot erger. Neem dus die verantwoordelijkheid en geloof in jezelf (en in je eigen kracht)! Wij werken vanuit het grondbeginsel dat je zélf alles in huis hebt om je klachten te boven te komen. Psychologen ‘doen’ niet veel meer dan je laten zien wat je doet, hoe je je gedraagt, hoe je beweegt, hoe je instinctief reageert. Voor veel mensen is dat een eyeopener. Voor bijna iedereen is het even confronterend.

Je krijgt jezelf te zien

De psycholoog zet op die manier processen van inzicht aan, van verdieping, verrijking; je begrijpt jezelf beter, je leert wie je kunt zijn, je leert roeien met de riemen die je hebt. Deze manier van therapie kan soms indrukwekkend zijn, niet altijd even leuk, maar met geweldig resultaat én vrijwel onmiddellijk effect.

Contact

Wil je meer weten over psychologen in Amstelveen, of heb je een specifieke vraag, bel de praktijkassistente voor een afspraak of stuur een mail naar Psychologen Amstelveen.