Angstklachten therapie bij Psycholoog Amstelveen

Leven in angst

Je bent bang. Sterker nog, je bent bijna de hele tijd bang. Je richt je leven in op je angst. Je gaat er bepaalde dingen voor laten. Je gaat er dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door die angst. Je raakt je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk. Je hebt geen plezier in de dingen, waar je daarvoor zo veel plezier aan beleefde. Je hebt uiteindelijk alleen nog maar je angst.

Angsten in soorten en maten

  1. de gegeneraliseerde angststoornis Je piekert, bent de hele tijd bezorgd, terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Maar toch. Je bent bezorgd, maar je spreekt je allang niet meer uit, bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af, alleen met je gepieker.
  2. dwang of obsessieve compulsieve stoornis Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten, je wordt er door opgeslokt. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
  3. de fobie Een fobie is een gerichte angst; bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. Net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat. In sommige gevallen kan dat een diepe uitwerking op je leven hebben.

Heb je vragen over angstklachten?

Neem dan even een kijkje op het angst forum: www.angstpsychologen.nl. Je kunt hier anoniem je angst-vragen stellen, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen, waaronder ik zelf.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methoden die bij Psychologen Amstelveen wordt gehanteerd. Jij bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er nog vragen over, neem contact op.